U&K Toitlustus OÜ

Aadress: Nooruse 4-2, Kadrina

Projekt: Kohvik „Puhkepaik“. Alustava ettevõtja stardi- ja kasvutoetus detsember 2009.a.

Kohvik „Puhkepaik“ sündis tänu sellele, et meil (Urmas Lindlo ja Kersti Siniallik) oli olnud kogu aeg tööd ning järsku enam ei olnud. Mis saab edasi? Tuli läbi mõelda: Mida oskad? Mida tahad teha? Kus seda mida tahaksid teha saaks teha?

Tekkis idee teha kiirtoidukoht, kohvik, restoran. Restorani jaoks raha ei olnud, seetõttu tuli piirduda kohvik- kiirtoidukohaga. Koht – jalutasime mööda Rakveret ja mõtlesime, kuhu võiks midagi teha. Läksime ka Põhjakeskusesse ja vaatasime: on „putka“ 25 m2 mis seisab tühjalt. Läksime ja küsisime ja saime rendilepingu. Idee – pakkuda kooke, võileibu, jooke, kiirtoitu. Vastavalt klientide soovile tegime algselt supi, siis ühe prae, millest nüüd on kasvanud välja päris korralik menüü.

Materjalid, millest teha? Kust saada kaupa? Tuttavad müügiesindajad, kes uskusid meie projekti ja andsid krediiti ja kes aitasid meid tasside, klaaside, põllede ja eelkõige oma teadmistega.

Seadmed – neid meil ei olnud, olid küll mõned külmikud ja kohvimasin, mille saime Põhjakeskuselt järelmaksuga. Appi tuli EAS ja SA Lääne-Viru Arenduskeskus ettevõtluskonsultant Triin Varek, kes kuulas meid ja aitas. Tegime oma äriplaani ja starditoetuse taotlust, mis käis nagu pall Triinu ja meie vahel, sest üks asi ei olnud hea ja teine asi ei olnud hea, aga välja tuli lõpuks hea asi ja me saime toetuse. Saadud toetusega muretsesime omale nõudepesumasina, ahju, mikrolaineahju ja kohvimasina. Me tegime oma äriplaani ise, mitte ei lasknud seda konsultandil valmis kirjutada. Toetuse saime küll veidi hiljem, kui olime oma ettevõtte juba käivitanud. Avasime Rakvere Põhjakeskuses kohviku „Puhkepaik“ 27. novembril 2009. aastal ja toetuse saime 30. detsembril 2009 – MEIE UUSAASTA kink!

Meie esimene suurem investeering oli nõudepesumasin, mille kohta Kersti arvas, et ei tea, kas seda ikka on vaja!? Kuid, kui saabus üks nn „hullumeelne“ laupäev ja kraanikauss oli musti nõusid täis ja puhtad nõud said otsa. Siis saime aru, kui vajaliku investeeringu me teinud olime!

Järgmisena soetasime toetuse abiga ettevõttele ahju ja meie toiduvalik kasvas - saime küpsetada, saime teha nii praade kui ka kooke.

Talve elasime üle - pakkusime klientidele väikseid tellimustöid, suurendasime oma sortimenti, võtsime ettevõttesse tööle esimese töötaja. Hakkasime regulaarselt pakkuma tellimustöid ning pidama üritustel kohvikuid.

2010. aasta sügisel pakuti meile Kalevi kohvikut Rakvere kesklinnas. Võtsime meeletu riski ja tänaseks oleme olnud avatud juba terve aasta. Kohviku „Kalev“ avasime 27. novembril 2010 aastal.

Vahepeal on küll tunne, et kõik on mõttetu, mida teeme. Siis tuleb jälle midagi positiivset, mis aitab meil edasi minna! Alati, kui sa midagi tahad teha, tuleb seda teha ja mitte pugeda selle taha, et Sul ei ole raha. Raha aitab, kuid tahtmine aitab eelkõige!

Parimate soovidega,

Urmas Lindlo

Kersti Siniallik

U&K Toitlustus OÜ